Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna!

Är Renhållningen samma sak som MISE?
Nej, Renhållningen är ett privat serviceföretag som erbjuder olika typer av renhållningstjänster till både privatpersoner och företag på hela Åland, t.ex. sophämtning, kärltvätt, torrsugning, utkörning av flak och containrar m.m. Mise (Kommunalförbundet Ålands Miljöservice) är en kommunal avfallshanteringsmyndighet. Medlemskommuner i MISE är: Hammarland, Jomala, Kökar, Lumparland, Mariehamn och Sottunga. Mise servar samtliga hushåll och bostadsbolag i dessa kommuner kring frågor som berör sophämtning/avfallshantering.  Mises kundtsjänst når du på tel. 018-23844 eller info@mise.ax

Måste jag själv köpa kompostpåsar när jag har Kombihämtning (1-fack brännbart + 1-fack komposterbart)?
Nej, varje hushåll som har Kombihämtning får 150st kompostpåsar per år och per kärluppsättning. Dessa delar vi ut på kärlen eller närliggande postlåda i början på året.

Mina kompostpåsar är slut, var får jag tag på mera?
Det går bra att köpa från oss på Renhållningen. Antingen flaggar du på ditt kärl genom att du knyter fast en tom påse på kärlhandtaget så att chauffören ser detta vid tömning och lämnar av en rulle. En rulle med 8 liters kompostpåsar (innehåller 25st påsar) och kostar 2€/st. Avgiften kommer automatiskt med på nästa faktura. Det går även bra att komma in till oss på Skogshyddsvägen 11 och köpa rullar. Direktbetalning på plats via kortterminal är möjlig. Vill du ha det på faktura går det givetvis bra också. Vi har även större biopåsar/säckar till försäljning: 30l, 50l, 80l, 140l och 240l.

Storlek & liter Antal påsar per rulle Pris per rulle inkl.moms
8 liter 25st 2,00€
30 liter 25st 5,40€
50 liter 32st 15,90€
80 liter 20st 15,20€
140 liter 16st 14,80€
240 liter 12st 13,90€

 

Tömningsschemat stämmer inte enligt min egen tömning, hur kommer det sig?
Avvikelser i tömningsschemat kan förekomma då man bor i en gränstrakt, där en eller flera tömningsområden möts. För att få reda på till vilket område du hör så kan du kontakta vår kundtjänst.

När det gäller hämtning av 1-fack (Brännbart restavfall) så visas vilken dag i veckan vi hämtar 1-fack i ditt område i tömningsschemat. Bor du t.ex. i området Finström så ser du att vi tömmer 1-fack på onsdagar. Eftersom du som 1-facks kund har möjlighet att välja tömningsintervall så är din tömningsdag individuell. För att få reda på vilken dag i månaden vi tömmer just din tunna är du välkommen att ta kontakt med oss på kundtjänst, så tittar vi på din hämtning tillsammans samt så hjälper vi dig att aktivera direktavisering per e-post så att du får ett påminnelsemail dagen innan tömning.

Hittade du den information du sökte på denna sidan?